5 + 1 Λόγοι να δοκιμάσεις το Pilates Reformer! Το Pilates Reformer αποτελεί μία κορυφαία μορφή άσκησης, σε παγκόσμιο επίπεδο, με πολλαπλά οφέλη για την υγεία!

Το πιλάτες είναι μια μορφή άσκησης που κερδίζει όλο και μεγαλύτερη δημοτικότητα με την πάροδο των ετών για τα πολυάριθμα οφέλη της. Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για τη βελτίωση της δύναμης, της ελαστικότητας και της ισορροπίας, ενώ παράλληλα μειώνει το άγχος και βελτιώνει τη συνολική ευεξία. Μια δημοφιλής μορφή Pilates είναι το Pilates Reformer, το οποίο χρησιμοποιεί ένα εξειδικευμένο μηχάνημα – Κρεβάτι Pilates –  για να βοηθήσει στην εκτέλεση των ασκήσεων.

Ακολουθούν μερικοί λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να δοκιμάσετε το Pilates reformer:

1. Προπόνηση για όλο το σώμα

Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα του Pilates reformer είναι ότι παρέχει προπόνηση ολόκληρου του σώματος. Οι ασκήσεις στοχεύουν σε πολλαπλές μυϊκές ομάδες ταυτόχρονα, επιτρέποντάς σας να τονώσετε και να ενδυναμώσετε ολόκληρο το σώμα σας σε μία μόνο συνεδρία. Σε αντίθεση με άλλες μορφές άσκησης, οι οποίες μπορεί να εστιάζουν σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος, το Pilates reformer παρέχει μια ολοκληρωμένη προπόνηση που στοχεύει σε όλες τις μεγάλες μυϊκές ομάδες.

2. Χαμηλή επιβάρυνση αρθρώσεων 

Το Pilates reformer είναι μια μορφή άσκησης που ασκεί ελάχιστη πίεση στις αρθρώσεις σας. Αυτό την καθιστά ιδανική επιλογή για άτομα με τραυματισμούς ή παθήσεις που τους εμποδίζουν να κάνουν ασκήσεις υψηλής επίπτωσης, όπως το τρέξιμο ή το άλμα. Ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείται στο Pilates reformer παρέχει επίσης υποστήριξη για το σώμα σας, γεγονός που μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμού.

3. Βελτιώνει την ευελιξία

Οι ασκήσεις Pilates reformer έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώνουν την ευελιξία και το εύρος της κίνησης. Ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείται στο Pilates reformer σας επιτρέπει να εκτελείτε ασκήσεις σε διάφορες θέσεις, γεγονός που συμβάλλει στη διάταση και την επιμήκυνση των μυών σας. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη ελαστικότητα και βελτιωμένη στάση του σώματος.

4. Αυξάνει τη δύναμη

Οι ασκήσεις Pilates reformer είναι επίσης εξαιρετικές για την ανάπτυξη δύναμης. Η αντίσταση που παρέχεται από τον εξοπλισμό βοηθά στην οικοδόμηση μυϊκού τόνου και στην αύξηση της συνολικής δύναμης. Μπορείτε να ρυθμίσετε το επίπεδο αντίστασης ανάλογα με το επίπεδο φυσικής σας κατάστασης και να το αυξήσετε σταδιακά με την πάροδο του χρόνου καθώς γίνεστε πιο δυνατοί.

5. Ενισχύει τη σύνδεση Μυαλού-σώματος

Οι ασκήσεις Pilates reformer απαιτούν συγκέντρωση και εστίαση, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της σύνδεσης μυαλού-σώματος. Εστιάζοντας στις κινήσεις και την αναπνοή σας, μπορείτε να βελτιώσετε τη συνολική αίσθηση ευεξίας σας και να μειώσετε το άγχος.

6. Παρέχει ποικιλία

Οι ασκήσεις στο Pilates reformer προσφέρουν μια ποικιλία ασκήσεων που μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα με τις ατομικές σας ανάγκες και τους γυμναστικούς σας στόχους. Αυτό το καθιστά εξαιρετική επιλογή για άτομα όλων των ηλικιών και επιπέδων φυσικής κατάστασης.

Συμπερασματικά, το Pilates reformer είναι μια φανταστική επιλογή άσκησης που παρέχει μια προπόνηση για όλο το σώμα, βελτιώνει την ελαστικότητα, αυξάνει τη δύναμη, ενισχύει τη σύνδεση μυαλού-σώματος και προσφέρει ποικιλία. Αν ψάχνετε για μια νέα ρουτίνα άσκησης για να δοκιμάσετε, το Pilates reformer αξίζει σίγουρα να το χρόνο σας.

Ενδεικτική Βιβλιογραφία:

Yilmaz, A., Ozen, M., Nar, R., & Turkdogan, H. E. (2022). The Effect of Equipment-Based Pilates (Reformer) Exercises on Body Composition, Some Physical Parameters, and Body Blood Parameters of Medical Interns. Cureus14(4), e24078. https://doi.org/10.7759/cureus.24078

Vaquero-Cristóbal, R., Alacid, F., Esparza-Ros, F., López-Plaza, D., Muyor, J. M., & López-Miñarro, P. A. (2016). The effects of a reformer Pilates program on body composition and morphological characteristics in active women after a detraining period. Women & health56(7), 784–806. https://doi.org/10.1080/03630242.2015.1118723

Roller, M., Kachingwe, A., Beling, J., Ickes, D. M., Cabot, A., & Shrier, G. (2018). Pilates Reformer exercises for fall risk reduction in older adults: A randomized controlled trial. Journal of bodywork and movement therapies22(4), 983–998. https://doi.org/10.1016/j.jbmt.2017.09.004

✅ Κλείσε σήμερα το δωρεάν δοκιμαστικό σου, παρέα με τους πιστοποιημένους εκπαιδευτές μας, στο 2613 016 000!
✅ Γνώρισε ένα από τα ποιοτικότερα #γυμναστήρια στην #Πάτρα! #gymtonik